Английският шампион Манчестър Сити и Ливърпул играят при в първия сблъсък

...
Английският шампион Манчестър Сити и Ливърпул играят при в първия сблъсък
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити 1:1 Ливърпул, Александър-Арнолд изравни

Английският шампион Манчестър Сити и Ливърпул играят при в първия конфликт от 13-ия кръг на Висшата лига. Ерлинг Халанд откри в 27-ата, а Трент Александър-Арнолд изравни в 80-ата минута. Срещата на стадион „ Етихад “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

Това са двата тима, които в последните сезони сътвориха невероятна борба за купата, като като се изключи предходната акция, и наподобява, че тази година ще продължат битката си. Актуалните първенци са водач с 28 точки, само че мърсисайдци са втори единствено с пункт по-малко, колкото обаче има и вицешампиона Арсенал.

Манчестър Сити влизаше в този конфликт в серия от 15 следващи домашен победи във Висшата лига, като тази поредност датира от самото началото на 2023-а година. Мениджърът Хосеп Гуардиола бе направил една смяна в съпоставяне със зрелищното тъждество с Челси (4:4) преди паузата за националните тимове - Нейтън Аке се завърна в титулярния състъв, заменяйки Йошко Гвардиол. На вратата бе Едерсон, а в отбраната пред него действаха капитанът Кайл Уокър, Рубен Диаш и Нейтън Аке. В центъра бяха ситуирани Родри и Мануел Аканджи, а пред тях оперираха Фил Фодън, Хулиан Алварес, Бернардо силва и Жереми Докю. Голмайсторът Ерлинг Халанд, който бе под въпрос, също стартира от първата минута.

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, заложи на вратаря Алисон, а в отбраната бяха Константинос Цимикас, капитанът Върджил ван Дайк, Жоел Матип и Трент Александър-Арнолд. Ибрахима Конате също е възобновен, само че е на пейката. В центъра действаха възобновеният Къртис Джоунс, Алексис Мак Алистър, който се завърна след наказване, и Доминик Собослай. Тройката в нахлуване бе завършена от Диого Жота, Дарвин Нунес и Мохамед Салах.

/ /

Срещата започва с опит за напън от страна на домакините, които притиснаха противника в неговата половина. Първият удар към една от двете порти пристигна в 11-ата минута, когато Алисон сбърка с подаването си, което беше пресечено от Фил Фодън, а по-късно британският национал овладя отдясно в наказателното поле, настройки си топката на левия крайник и стреля, само че право в ръцете на вратаря.

Ливърпул поизравни играта и на собствен ред опита да заплаши вратата на Едерсон, което се случи в 16-ата минута, когато Жоел Матип проби в половината на Сити, откри Мохамед Салах отдясно, след което египтянинът центрира, а Дарвин Нунес засече добре с глава, само че стражът на домакините направи чудесно избавяне, избивайки топката с една ръка. След това Диого Жота извърши нарушаване против капитана Кайл Уокър в опит да играе с топката.

Минута по-късно още веднъж Нунес бе изведен добре, само че второто му допиране в наказателното поле не бе положително и това даде опция на Уокър да предотврати заплахата.

В 20-ата минута Къртис Джоунс върна доста рисковано топката към Алисон, който бе притиснат от Халанд, само че бразилският вратар се оправи със обстановката.

Така се стигна до 27-ата минута, когато първенците откриха резултата посредством познатия си воин Ерлинг Халанд. Тогава Алисон не изрита по най-хубавия метод топката, която остана в половината на „ алените “, където бе овладяна от Нейтън Аке. Нидерландецът мина сред двама играчи на Ливърпул и по-късно откри Халанд на границата на наказателното поле. Норвежецът пък съумя ловко да мине сред Матип и капитана Върджил ван Дайк, след което стреля по тревата и не прати кълбото в долния ляв ъгъл на Алисон за 1:0. По този метод головата машина на " жителите "  подобри още един връх, ставайки играчът, който най-бързо стига до 50 гола във Висшата лига. Той направи това в 48 мача, подобрявайки достижението на Анди Коул, който имаше потребност от 65 дуела.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР